Már nem kell sokat várnunk advent első vasárnapjáig. Most kezdődik csak igazán az adventi készülődés, az ajándékok beszerzése, otthonunk ünnepi díszbe öltöztetése. Ne vesszünk el a karácsonyi forgatagban! Igaz a mondás, „nyakunkon a karácsony, pedig a szívünkben kellene lennie”. Éljük meg a pillanatot, a készülődés hangulatát. Hogyan készüljünk fel az adventi időszakra? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.
Hangolódjunk az ünnepre
Tegyünk egy hosszú sétát a kivilágított városban, ahol az ünnepi fények beragyogják az utcákat. Járjuk be a karácsonyi vásárt és élvezzük együtt a családdal a szebbnél szebb portékákat és a finomabbnál finomabb illatokat. Nyitogassuk minden reggel vagy este együtt a közös adventi kalendáriumunkat. De akár olvashatunk együtt kedves karácsonyi történeteket, meséket vagy nézhetünk karácsonyi filmeket. Kortyolgassunk közben karácsonyi fűszerezésű teát vagy narancsos-fahéjas forrócsokit, miközben meggyújtjuk kedvenc csillagos kisebb, közepes vagy nagy méretű mécseseinket.
A közös időtöltés mindennél fontosabb advent idején
Kapcsoljuk be kedvenc karácsonyi zenénket és indulhat is a közös sütemény sütés! A mézeskalácson kívül megannyi egyszerű és finom karácsonyi édesség elkészítésében segédkezhetnek otthon gyerkőceink vagy a párunk. Süssünk együtt, hiszen ez a minőségi időtöltés összehozza a családot, remek móka lesz!
A mi kedvenc karácsonyi süteményünk receptje
Fahéjas vajas keksz
Hozzávalók:
14 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 nagy tojás (szobahőmérsékletű)
20 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
Kenéshez:
1 nagy tojás (szobahőmérsékletű)
1 teáskanál zsíros habtejszín
1 csipet só
Egy tálban elektromos habverővel dolgozzuk el a vajat, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot, és dolgozzuk jól össze őket a habverő segítségével. Adjuk hozzá a tojást, dolgozzuk el.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, őrült mandulát, őrölt fahéjat és a sót. Majd adjuk hozzá a vajas keverékhez, és a gépi habverő segítségével keverjük őket össze.
Öntsük ki a tésztát egy enyhén lisztezett gyúrótáblára, gyúrjuk át kissé a tésztát, majd felezzük el. Nyújtsuk ki mindkét adagot a sodrófánk segítségével körülbelül 5 cm vastagra. Takarjuk le a tésztát, majd helyezzük a hűtőbe a kinyújtott tésztát körülbelül 3-4 órára, de az sem baj, ha egész este áll a hűtőben.
Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral, majd szaggassuk ki a kekszeket a kedvenc karácsonyi süteményszaggatónkkal, és helyezzük a tepsire. Közben melegítsük 170 fokra a sütőnket. Készítsük elő a kenéshez az alapanyagokat. Enyhén verjük fel a tojást a habtejszínnel és a csipet sóval. Majd kenjük be a kekszeket, várjunk 5-10 percet és kenjük át őket másodjára is.
Süssük meg a kekszeket a sütőben, középre téve őket 15-20 perc alatt, amíg aranybarnák nem lesznek. Félidőben fordítsuk meg a tepsit a sütőben.
Várjuk meg, amíg kihűlnek a sütemények és fogyaszthatjuk is őket. Tálaljuk ízléses szívecske alakú fatálon. Légmentesen záró tárolódobozban akár hetekig eltarthatjuk őket. Már ha marad belőlük.
Reméljük segítettünk megválaszolni a kérdéseit azzal kapcsolatban, hogy hogyan is készülődjön az advent ünnepére. Ha kíváncsi további termékeinkre, nézzen körül nálunk! Éljen környezettudatosan, vásároljon természetes tárgyakat otthonába! Nézzen körül webáruházunkban!