Adatvédelmi nyilatkozat

 

 

Cégünk, a Kővári-Kosárház Kft. (székhelye 9400 Sopron Besenyő utca 15, honlapja: http://www.kosarhaz.hu ) a kezelője az áruházban (9400, Sopron Zarándok utca 7), telefonon (+36 30 9467 819, +36 30 530 1705, +36 30 530 1702) illetve webáruházunkban (http://www.kosarhaz.hu) megadott vagy összegyűjtött személyes adatoknak.

Elérhetőek vagyunk e-mailen a kosarhazinfo@gmail.com, illetve a zsolt@kosarhaz.hu címeken, telefonon a következő telefonszámokon: (+36 30 9467 819, +36 30 530 1705, +36 30 530 1702, vagy postacímünkön: Kővári-Kosárház Kft., 9400, Sopron Besenyő utca 15.

Ettől eltérő értelmű rendelkezés hiányában a személyes adatokat megosztjuk a futárszolgálattal, mely a megrendelt termékeket házhoz szállítja, illetve weboldalunk kezelőjével. Cégünk a következő futárszolgálatokkal áll kapcsolatban: GLS Hungary, Magyar Posta Zrt, Dynamic Parcel Distribution (DPD).

 

A bevásárlókosár elmentéséhez, illetve weboldalunkon történő rendelés leadásához a vásárlóinknak felhasználói profilt kell létrehozniuk. Ennek során személyes adataik feldolgozásához is hozzá kell járulniuk.

Termékeink webshoppunkban is megrendelhetők, amely esetén szükségünk van a vásárlóink néhány személyes adatára (lakcím, teljes név, telefonszám, e-mail cím), mert ezek nélkül a vásárlás jogalapjául szolgáló szerződés nem köthető meg, anélkül pedig a megrendelésre nincs lehetőség. Vásárlóink személyes adataihoz a kiszállítást végző partnerünknek is hozzáférést biztosítunk, mert anélkül nem tudnánk teljesíteni a megrendelést. Az adatok mindaddig felhasználhatók, amíg a vásárló vissza nem vonja hozzájárulását, azaz törli profilját. Vásárlóink személyes adatait a megrendelés teljesítéséhez szükséges ideig, valamint ezen túl is annyi ideig őrizzük meg, hogy teljesíthessük a megrendeléssel kapcsolatos egyéb igényeket. Amennyiben felhasználói profil létrehozása nélkül történik a megrendelés, adatait legfeljebb 3 évig őrizzük meg.

 

Amennyiben a termékkel, vagy annak kiszállításával kapcsolatban panaszt szeretne bejelenteni, megteheti a megadott e-mail címeken, telefonszámokon, illetve postai úton, vagy személyesen az áruházban is. Minden esetben elkérjük azokat a személyes adatokat, amelyek a panasz rendezéséhez szükségesek, illetve ahhoz, hogy adott esetben kapcsolatot tudjuk létesíteni a bejelentővel. Ennek jogalapja, hogy arra törekszünk, hogy minden jogszabályi előírásnak megfeleljünk. A személyes adatokat szerződéses csomagszállító partnereinknek is elérhetővé tesszük, amennyiben az igény rendezéséhez erre szükség van. A személyes adatokat legfeljebb 5 évig őrizzük meg. Ha számla is kiállításra kerül, akkor a megőrzési idő 10 évre módosul.

Vásárlóink e-mailben, telefonon vagy postai úton, sőt, akár személyesen is kérhetnek bővebb felvilágosítást termékeinkről és szolgáltatásainkról. Ehhez szükséges, hogy legalább egy elérhetőséget megadjanak, hogy tudjunk válaszolni a felmerülő kérdésekre. A személyes adatokat az információkérésre adott válasz elküldésétől számított 3 hónapig használjuk fel, annak érdekében, hogy, amennyiben vásárlóink valamilyen okból nem kapták meg válaszunkat, ezt újraküldhessük.

 

Azok, akik telefonszámaink bármelyikét hívják, hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adataikat rögzítsük, és amennyiben megrendelés is történik, ezeket felhasználjuk a megrendelés teljesítéséhez. A hívásokat nem rögzítjük.

Áruházunk teljes területén biztonsági kamerák vannak elhelyezve, melyek felvételeit jogos érdekeinknek megfelelően legfeljebb 1 hónapig őrizzük meg annak érdekében, hogy megvédhessünk vállalatunk és vevőink tulajdonát és incidensek esetén bizonyítékként használhassuk a felvételeket.

Áruházunk udvarán állatsimogató működik, melyet mindenki saját felelősségére látogathat. Mivel amennyiben a kiírt utasításoknak eleget tesz nem várható sérülés, így cégünk az esetleges sérülésekért nem vállal felelősséget.

Amennyiben egy vásárlónk megsérül vagy tulajdonát kár éri, az erre vonatkozó előírásoknak megfelelően jegyzőkönyvet veszünk fel, melyet átadunk a biztosítónak. Vásárlóink személyes adatait annyi ideig őrizzük meg, hogy rendezhessük a sérüléssel összefüggő követeléseket, melyek mindkét félnek a sérüléssel kapcsolatos jogainak védelmére vonatkozó érdekein alapulnak.  

 

Ha egy látogatónk az áruházban elveszíti valamely személyes tárgyát, az incidensről jegyzőkönyvet veszünk fel. Ezen dokumentumhoz szükségünk van a vásárló személyes adataira, melybe beletartozik az elvesztett tulajdon leírása, illetve az elérhetőségi adatai is, amelyeket abban az esetben használunk fel, ha az elveszett tárgy megkerülne. Ezen jegyzőkönyvet 1 hónapig őrizzük meg, az illető jogainak védelméhez fűződő saját érdekében.

Cégünk weboldalán (http://www.kosarhaz.hu) cookie-kat (sütiket) használunk, melyet a látogató elfogad, amennyiben a felugró ablakban azokat engedélyezi.

 

Vásárlóinknak jogában áll a személyes adataikhoz hozzáférni, azokat javítani, vagy törölni, adott esetben a felhasználásukat korlátozni, amennyiben ezt jogszabály nem korlátozza.
Jogukban áll továbbá hozzájárulni a szerződés alapján rendelkezésünkre bocsátott személyes adataik hordozhatóságához is, mely azt jelenti, hogy géppel olvasható és hagyományos formátumban másolatot kapjanak az adataikról.
Jogosultak megtiltani a személyes adataik felhasználását, feldolgozását amennyiben az a mi érdekeink szerint történne.
Továbbá jogukban áll bármikor visszavonni az adataik bizonyos célból történő felhasználásához adott hozzájárulásukat. Visszavonás esetén az adatok visszavonást megelőző felhasználása teljes mértékben törvényesnek minősül.
Vásárlóinknak jogukban áll panaszt tenni az illetékes hatóságnál (Nemzeti Adatvédelmi és információszabadság Hatóság, NAIH), amelynek székhelye és elérhetőségei az alábbi linken találhatók: www.naih.hu.

Kosárház webáruház
készítette: FekiWebstudio.hu

© 2019 www.kosarhaz.hu | Minden jog fenntartva | Adatvédelmi nyilatkozat | Vásárlási feltételek ABISZ Fordítóiroda Kft.